Naaktstranden in Costa Rica

Strandgangers die graag de mogelijkheid hebben om naakt te gaan, zouden geen probleem moeten hebben om dat te doen op een strand in Costa Rica. Hoewel het buiten de grote hotels en resorts in toeristische gebieden enigszins wordt afgekeurd; voor het grootste deel wordt het algemeen aanvaard. In kleinere badplaatsen veroorzaakt het zelden een reactie. Als je je ongemakkelijk voelt om naakt rond groepen geklede mensen te zijn, is het vaak heel gemakkelijk om een ​​privéstrand te vinden.

Hoewel er in Costa Rica geen echte stranden zijn om naakt te verblijven, zijn er tal van hotspots voor 'kleding optioneel' in deze prachtige Midden-Amerikaanse oase. Het is waar dat in Costa Rica, wettelijk gezien, openbare naaktheid niet acceptabel is, dus wat moet je doen als je een toerist bent die de behoefte voelt om te ontspannen.

Waar zou je heen gaan?

Manuel Antonio-strand

Eerst moet ik Manuel Antonio Beach noemen. Dit is een populaire plek voor allerlei soorten toeristen, en het is vooral een meer conservatieve plek om te zonnebaden en te spelen, maar ten noorden van de openbare ruimte is een leuk klein gebied waar je veel topless zonnebaders vindt. Soms, hoewel zeldzaam, vind je zelfs volledig naakte strandgangers. Dit staat ook bekend als het homo- en lesbiennevriendelijke deel van het strand. De lokale bevolking noemt het Playa de Playos.

Montezuma-strand

Montezuma Beach (of Playa Montezuma) is de perfecte plek voor degenen die van de "bohemien" overtuiging zijn. Dit is misschien wel het meest budgetvriendelijke uitje en trekt een breed en kleurrijk spectrum van liberaal ingestelde mensen aan, zoals backpackers, zigeuners, surfers, straatmuzikanten en andere plezierige toeristen en de lokale bevolking. Alsof de vermakelijke mix van lokale bevolking en toeristen, en de gerechten uit de keuken in Playa Montezuma niet genoeg is, maak gewoon een mooie rit (of wandeling) verder naar het noorden en aanschouw Playa Grande, een afgelegen, maar levendig stukje strand dat net tot leven komt met kunst, surfen, vreugdevuren en natuurlijk de mogelijkheid om bloot te gaan!

Hotel Villa Roca

Hotel Villa Roca is een resort in eigendom van homoseksuelen, lesbiennes en transgenders, gelegen in de stad Quepos, met uitzicht op de Stille Oceaan en een weids uitzicht op het regenwoud. Hoewel dit geen aangewezen kleding optioneel resort is, is het na tien uur 's avonds wel toegestaan. Quepos, op de weg naar Manuel Antonio, is een wereldberoemde homo/lesbische hotspot en toeristische brandweerkazerne. Dit resort ligt niet alleen in misschien wel de mooiste regio van Costa Rica, de eigenaren zijn trots op hun omgeving en laten al hun jacuzzi's op zonne-energie draaien. Geniet van de natuur en de dieren in het wild en trek na tienen gerust wat kleren uit!

Club Mi Amor

Er is ook een fijne kleine plaats genaamd Club Mi Amor. Het is een resort voor naturisten/kleding optioneel, en het enige in zijn soort in Costa Rica. Club Mi Amor is gemakkelijk te vinden, precies tussen San Jose, de hoofdstad, en de kust, ongeveer 65 kilometer van de luchthaven Juan Santa Maria, wat het gemakkelijk maakt voor toeristen en reizigers. Accommodaties omvatten luxe kamers aan het zwembad, met een adembenemend uitzicht op het schilderachtige Midden-Amerikaanse landschap, compleet met een spectaculaire waterval om naar te staren op die warme, kleding optionele avonden. Club Mi Amor beslaat ongeveer zestigduizend vierkante meter en biedt twintig verschillende suites van hoge kwaliteit, zowel aan het zwembad als aan de tuin, met kleurentelevisie, centrale airconditioning en eigen was faciliteiten.

Over het algemeen geldt echter dat hoe verder u naar het zuiden reist, in Costa Rica, hoe minder toeristen u zult zien, waardoor u volop mogelijkheden heeft om helemaal naadloos bruin te worden. In de meeste gevallen zullen de lokale bevolking en autoriteiten de festiviteiten over het hoofd zien, zorg er gewoon voor dat je de gebruiken van de kleinere steden respecteert en zorg ervoor dat het goed is voordat je je uitkleedt!