Naaktstrand in Wenen, Oostenrijk

Naturisme is toegestaan ​​aan de zuidoostkant van de Donau Insel (Donau-eiland), een lang, smal eiland in het centrum van Wenen, tussen de rivier de Donau en de parallel uitgegraven kanaal Neue Donau. Kleding optioneel zonnebaden is toegestaan ​​aan beide zijden van de Neue Donau. Op zomerse dagen komen tot 190.000 bezoekers naar het eiland Donau.

Donau eiland naaktstrand
Het grootste optionele strand voor kleding in Oostenrijk ligt aan de oevers van de rivier de Donau. Het gebied waar u uw kleding kunt uitdoen begint bij de Steinspornbrücke, een fiets en voetgangersbrug en eindigt aan het zuidoostelijke uiteinde van het Donau eiland. FKK is op de wegen geschreven om u naar de juiste plek te leiden. Het gebied direct tegenover de marker op het Donau eiland is ook op veel kaarten aangewezen als een homostrand.

Als u even genoeg heeft van het zonnebaden, er zijn enkele restaurants op de stuwdam waar u naakt kunt dineren. Op sommige dagen is een verkoper die rond rijdt met ijs en drankjes.

Het Donau-eiland is een stedelijk toevluchtsoord. Het eiland staat bekend als een geweldige plek om nieuwe contacten te leggen, om te genieten van de natuur en de stress van het stadsleven te vergeten. U hebt toegang tot het eiland en het naaktstrand via auto, bus of fiets:

Met de auto: rijdt u de Kaisermühlendamm (A22) af. Als u vanuit de Südosttangente komt en de rivier de Donau oversteekt, neemt u de afslag naar Olhafen Lobau en volgt u de weg tot u aan de linkerkant een grote olieraffinaderij ziet. Terwijl u auto's aan de linkerkant ziet, zoek dan naar parkeerplaatsen in de komende 2-3 kilometer. Als u uw auto verlaat, loopt u langs de dam aan de rechterkant van de weg en omlaag naar het water. Parkeren kan in het weekend na 9.00 uur of na 11.00 uur op zonnige dagen tijdens de week een uitdaging zijn.
Met de bus: Lijn 91A brengt u naar het Station Roter Hiasl.
Met de fiets: het Donau eiland heeft veel fietspaden.