Naturisme in Slovenië

In Slovenië zijn in tegenstelling tot Kroatië weinig mogelijkheden voor naturisten. Slovenië heeft echter een alternatief genaamd "Soncni Gaj" in Banovci, een naturistencamping met een thermaal bad, uniek in Europa.

 De naturistencamping is gelegen op ongeveer 50 km van Maribor en 25 km van Bad Radkersburg in Oostenrijk. Het thermaalbad  Banovci ligt aan de Oostenrijks- Sloveense grens, omringd door groene velden en ver van welke vorm van industrie. In de buurt vindt u de wijngaarden, waarvan de druiven worden geperst tot een aangename wijn. Het thermaalbad Banovici beslaat bijna 2.000 m2, een water gedeelte met watervallen, glijbanen, 2 whirlpools, onderwater massages, een groot naturisten gebied met eigen jacuzzi, spa, kruidenbaden, lichteffecten en een grote naturisten ligweide. 

 In het hoofdgebouw (gekleed) vindt u een betoverende  naturisten sauna. Diverse sauna's, stoombaden, ontspanningsruimtes en verse sappen bezorgen u een ontspannen dag. Het thermaalbad Banovici biedt u rust, stilte en ontspanning. Het fluoride rijke mineraal water komt van zo'n 1.700 meter en heeft een temperatuur van 60 tot 68 graden Celsius. He water in de zwembaden is tot 34- 26 graden Celsius gekoeld. Het water is o.a. geschikt ter behandeling van allerlei blessures aan botten, gewrichten, spieren en ontstekingen.
U verblijft in het Hotel Zeleni gaj met comfortabele kamers en vriendelijk personeel (gekleed) of op de naturistencamping. In het naturistengebied vindt u een snackbar en sanitaire voorzieningen.

Banovci is voor naturisten die op zoek zijn naar een beetje rust, een geheim. Banovci is beroemd om zijn animatieprogramma's en is ook ideaal voor een vakantie met het hele gezin. De kinderen spelen in het waterpark en de ouders genieten in alle rust in het thermaalbad en van de tijd alleen. Buiten het zomerseizoen komen veel senioren alleen of met hun kleinkinderen, om genieten van de thermale bronnen en de lokale gerechten.
Naturisme in Slovenië echt een leuk alternatief !!.