De beste naturistencampings in Spanje

Het lijdt geen twijfel dat, als we op zoek zijn naar een ervaring zonder beperkingen, naturisme een van de krachtigste is. Zonder beperkingen en zonder kleding: naturisme is een manier om letterlijk te genieten van hoe God ons op de wereld heeft gezet. In Spanje is deze praktijk in de loop van de tijd zo genormaliseerd dat het tegenwoordig relatief eenvoudig is om opties voor naturistentoerisme te vinden in een groot deel van de autonome gemeenschappen. De beste naturistenstranden in Spanje vindt u in vele andere berichten in deze blog. Vandaag zijn de campings aan de beurt, waarbij alle opties tot uw beschikking staan.

El Templo del Sol (Tarragona)

We beginnen de lijst met deze camping gelegen in L'Hospitalet de l'Infant in Tarragona. Het heeft een capaciteit van 900 personen en toont een aantal interessante installaties met verwijzingen naar de Spaans-Arabische architectuur. Natuurlijk is naturisme toegestaan ​​op het kampeerterrein, maar niet in dit hoofdgebouw. Het heeft de mogelijkheid om comfortabele bungalows en stacaravans te huren. Evenzo is het ook uitgerust met ruimtes voor een breed scala aan activiteiten, zoals een bioscoop voor 300 personen. En wat niet minder interessant is, het is het hele jaar geopend.

Almanat Naturista (Málaga)

Nu gaan we naar Malaga, meer bepaald naar de stad Rincón de la Victoria, 20 km van de hoofdstad. Op deze camping kunt u genieten van staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Evenzo biedt het ook, als u op zoek bent naar iets comfortabelers, verhuur van bungalows. De faciliteiten zijn zeer compleet, aangezien ze een buitenzwembad, een barbecue plek, een kindergedeelte, een tafeltennistafel, een fitnessruimte, een bar, een winkel en een restaurant bieden. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het ook directe toegang tot het naaktstrand van El Almayate.

El Portús (Murcia)

Heel dicht bij de Murcische stad Cartagena ligt El Portús. Een camping die net als de vorige een ruim aanbod heeft voor bezoekers. Onder hen is er naast het essentiële kampeerterrein ook de mogelijkheid om appartementen of bungalows te huren. Wat de diensten betreft, die zijn zeer uitgebreid: daar kan je genieten van een verwarmd buitenbad, restaurant, bar, tennisbaan, paddle-tennisbaan en petanquebaan, voetbalveld en een kindergedeelte. Bovendien is de natuurlijke omgeving ongeëvenaard. Gelegen in een prachtige baai, tussen de zee en de bergen, biedt het u prachtige uitzichten.

Sierra Natura (Valencia)

Een perfecte optie als je wat naturisme in de bergen wilt. Genesteld in het Caroig-massief, beschikt Sierra Natura over vaste plaatsen om te kamperen met een tent of met een camper, maar zijn er ook meerdere appartementen.

De faciliteiten zijn het meest compleet: naast een zwembad heeft het een sauna, een verwarmd zwembad, gemeenschappelijke ruimtes voor gezelligheid en zelfs een keuken waar u enkele producten uit de biologische tuin van de camping zelf kunt koken. Natuurlijk zijn veganistische opties meer dan overwogen. Het biedt ook activiteiten zoals naaktwandelen.

Relax Nat (Gerona)

Deze camping ligt in de gemeente Mont-ras, in de Baix Empordà, vlakbij droomstranden. Het is omgeven door vegetatie, waardoor het een paradijselijke plek is om naturisme te beoefenen. Naast kamperen kunt u er ook een appartement huren. Wat de faciliteiten betreft, deze zijn vrij compleet: er zijn tennisbanen, paddle-tennis, volleybal en minigolf. De zwembaden mogen natuurlijk ook niet ontbreken. De ontspanningsruimte is ook erg interessant, vooral om te socializen, maar als je wat introspectie wilt, heeft deze camping zelfs een bibliotheek. Natuurlijk komt de openingsperiode overeen met het hoogseizoen.

Las Grullas (Cáceres)

Zoals je tot nu toe hebt gezien, liggen de meeste van de beste campings aan de kust van Spanje. We sluiten de lijst af met een van die voorbeelden die laten zien dat je ook in het binnenland aan naturisme kunt doen. Het is een intieme camping met plek voor enkele plaatsen gelegen in een prachtige omgeving nabij het plaatsje Benquerencia. Het overspant de lengte van een oude boerderij, dus de architectonische details hebben een sterk landelijke en traditionele smaak. Het aanbod is echter uitgebreid: er is een kampeerterrein beschikbaar, maar er zijn ook appartementen en bungalows te huur. Er zijn ook zwembaden en een petanquebaan. Natuurlijk is het geopend van april tot oktober.