Naaktstranden in Wales

Er zijn een handvol stranden in Wales die vaak worden bezocht door naturisten. Terwijl sommige vrij bekend zijn, zijn andere alleen voor degenen die "op de hoogte zijn" - en er zijn vaak een aantal lokale regels en voorschriften van kracht.

Volgens de Crown Prosecution Service mogen naturisten niet worden vervolgd, tenzij ze betrokken zijn bij een ander strafbaar feit dan openbare naaktheid. Het zegt dat er een evenwicht moet worden gevonden tussen het recht van naturisten op vrijheid van meningsuiting en het recht van het grote publiek om te worden beschermd tegen intimidatie, alarm en angst.

Dus voor degenen die de stappen dichter bij vrijheid volledig willen omarmen en de kans op vervelende bruine lijntjes deze zomer willen uitwissen, is hier een lijst met stranden waarvan bekend  is dat ze door naturisten worden bezocht.

Morfa Dyffryn

Het Morfa Dyffryn-strand ligt aan de westkust van Wales tussen Barmouth en Harlech in Gwynedd.

Het zandstrand is enkele kilometers lang en staat bekend om zijn officieel erkend naturistengebied, dat ongeveer 1 km lang is.

Volgens de About Travel-website is het strand populair bij naturisten van over de hele wereld en de bezoekers variëren van gezinnen en oudere stellen tot jonge alleenstaanden.

Wat vinden de naturisten?

Een persoon zei op de website van de Naturistengids: "Ik ben er meerdere keren geweest. Het is een van de beste stranden die ik ben tegengekomen. De wandeling vanaf waar we kampeerden duurde ongeveer 15 minuten.

Cefn Sidan

Het lange strand dat door naturisten wordt gebruikt bij Cefn Sidan, ligt aan de kust van Carmarthen Bay, tussen Kidwelly en Burry Port.

Het strand maakt deel uit van het Pembrey Country Park en wordt omgeven door een dennenbos. Cefn Sidan wordt al lang bezocht door naturisten, maar dergelijke activiteiten in het gebied hebben tot enige controverse geleid en de gemeente zou het ook ontmoedigen. Bij de ingang van het Blauwe Vlag-strand staan ​​borden waarop staat dat naaktheid niet is toegestaan.

Desondanks staat het strand onofficieel vermeld op verschillende onafhankelijke naturistenwebsites.

Wat vinden de naturisten?

Een persoon merkte op: "Een hele wandeling vanaf de parkeergarages, sla ongeveer 3 km rechtsaf het strand op naar een rotspunt/oude golfbreker. Borden waarschuwen 'Geen naaktheid op het strand!!' Duinen zijn nu geërodeerd en onbegaanbaar. Als je bij laag water wilt zwemmen, is het bijna halverwege het kanaal van Bristol. Vissers en textiel rond en maken zich zorgen over het achterlaten van je kleding en waardevolle spullen zo ver van de waterkant. Het heeft geen zin meer, jammer ."

Kenfig Burrows

Kenfig Burrows ligt in het Kenfig National Nature Reserve in het graafschap Bridgend. Dit specifieke strand zou ook populair zijn bij wandelaars en wandelaars.

Het strand bestaat voornamelijk uit zand dat wordt ondersteund door een kiezelbank en zandduinen. Het wordt beschreven als een mooie en schone plek en naturistenwebsites beweren dat er genoeg ruimte is voor iedereen - of je nu alleen wilt bezoeken of met anderen wilt afspreken.

Wat vinden de naturisten?

Een persoon zei op de website van de Walking Club: "We zijn erin geslaagd om vandaag een paar uur in de zeer hete zon te zitten bij Kenfig. Het strand was bijna verlaten waardoor we konden genieten van een lange wandeling naar de zee (erg koud) en terug. We hebben geen andere stellen gezien, alleen een paar vriendelijke alleenstaande kerels die van het uitzicht genoten."

Marros

Het strand van Marros ligt aan Carmarthen Bay aan de zuidkust van Wales, tussen Pendine en Amroth, in de buurt van Saundersfoot.

Het strand zou rustig en schoon zijn. Het is meestal zanderig, maar verandert bij vloed in kiezels. Naturistengebruik wordt gemeld aan de westkant, voorbij de rotsen, ongeveer 800 meter van het toegangspunt.

De rest van het strand wordt gebruikt door niet naturisten en  vooral gezinnen. Sommige wandelaars gebruiken het strand ook bij eb, in plaats van te kiezen voor het kustpad. Bij vloed wordt deze route afgesneden, dus bezoekers wordt gevraagd om op de hoogte te blijven van de getijden voordat ze dit stuk strand gaan bewandelen.

Wat vinden de naturisten?

Een recensie op Naturist Guide luidde: "Hoewel een behoorlijke wandeling vanaf de parkeerplaats bij de kerk van Marros - ongeveer 20 minuten naar het strand en 30 minuten terug (bergopwaarts) - is dit een prachtig strand met veel ruimte en heel weinig mensen .

"Ik bezocht eind juli 2020 op een zonnige doordeweekse dag en had het grootste deel van het strand voor mezelf, dus ik kon ronddwalen zoals de natuur het bedoeld heeft en in de zee zwemmen. De zee loopt heel zacht af en is een gemakkelijke plek om te zwemmen.

"Tijdens mijn verblijf van 5-6 uur waren er slechts 3 of 4 alleenstaande mannen in de buurt (geen koppels) en dat was niet de minste hinder, hoewel een of twee wel naar de overkant liepen om 'hallo' te zeggen en goed te kijken."

Newborough Warren

Newborough Warren en het nabijgelegen strand van Malltraeth Bay bevinden zich in de zuidwestelijke hoek van Anglesey. Het is een van de vele prachtige stranden langs dit deel van de kust.

Newborough Warren is ook een natuurreservaat en het strand bestaat uit zand dat wordt ondersteund door duinen. Het is gemeld dat de meeste naturisten die dit particuliere strand bezoeken, elkaar ontmoeten in het gebied ten zuiden van de parkeerplaats, tussen Llanddwyn Island en Abermenai Point.

Wat vinden de naturisten?

Een persoon schreef op de website van de Walking Club: "Ik ben afgelopen zomer voor het eerst naar dit strand geweest. Naast een prachtig landschap, vond ik het schoon, rustig met een gezonde en ontspannen houding ten opzichte van naturisme."

Whiteford Sands

Whiteford Sands ligt aan de noordkant van het Gower-schiereiland in Zuid-Wales. Het is eigenlijk het meest noordelijke strand van Gower en ligt aan de rand van de monding van de Loughor.

Volgens online naturistengemeenschappen staat het strand erom bekend dat het wordt bezocht door mensen die naturisme beoefenen, hoewel veel lokale bewoners het niet steunen.

Het wordt beschreven als een vrij rustig en afgelegen strand, en ook erg ruim, wat betekent dat je tijdens je bezoek misschien niet veel andere naturisten zult zien.

Wat vinden de naturisten?

Een persoon beschreef het strand in de Naturistengids en zei: "Ik slaagde erin om nog een bezoek te brengen, in september 2020, voor de afsluiting en ik heb enorm genoten, terwijl ik de hele tijd bijna alleen op het enorme strand was.

"De enige anderen die ik zag, waren een stel (aangekleed) en een alleenstaande man op de vlakke zandduinen net voorbij de vuurtoren. Hij kleedde zich uit toen hij me zag en bleek een zeer spraakzame en uiterst vriendelijke kerel te zijn. Verder niemand en dat verbazingwekkend gezien de grootte van het strand.