Naturisme op Bali, Indonesië

Indonesië heeft een sterke culturele en religieuze achtergrond, daarom zijn officiële naaktstranden niet toegestaan. Het eiland Bali trekt echter toeristen uit de hele wereld, die liever topless of naakt zonnen. Hoewel er geen officiële naakt stranden zijn op Bali, kunt u zelfs op Bali lekker ver van huis een tropische naturisme vakantie beleven in één van de kleding optioneel resorts en op de twee onofficiële naaktstranden op het eiland. De twee onofficiële naaktstranden trekken veel zonaanbidders, Kuta Beach is vooral populair vanwege de nabijheid van de luchthaven.  Uluwatu Beach ligt aan de zijkant van een klif, waardoor het voor het publiek uit het gezichtsveld wordt onttrokken. Wilt u minder risico lopen tijdens het naakt zonnen, kunt u beter gaan naar de minder bevolkte westelijke en oostelijke uiteinden van het eiland.
Topless zonnen wordt steeds meer getolereerd als het maar gebeurt zonder seksuele ondertoon.
Wilt u zich helemaal laten verwennen dan moet u kiezen voor één van de kleding optioneel resorts.
Populair is het Bali Au Naturel resort en het aangrenzende Glass House. Hoewel hetero's en lesbiennes welkom zijn, bestaat het merendeel van de bezoekers uit homo's.  Exotische planten, bomen en jungle rondom de villa's en het grote zwembad schermen het geheel af van de buitenwereld en garanderen absolute privacy. Bezoekers van het Glass House kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van het Bali Au Naturel resort. Tijdens uw vakantie bepaalt u zelf wat u wilt, u kunt de hele dag niets doen, maar u kunt ook gaan zwemmen, snorkelen, duiken, dolfijnen kijken, tochten door de jungle maken en  lokale kleurrijke markten en historische tempels bezoeken. Bars, discotheken, supermarkten en de drukte van Kuta zijn ver weg.
De verwende toerist zal hier genieten van de relaxte, vriendelijke sfeer met alle moderne comfort en absolute elegantie in een compleet beveiligde accommodatie met een onbeperkte service. In een intieme, stijlvol en romantisch resort.
Bali heeft populaire kleding optioneel villa's. In Zuid Bali, de Villa Bali Gattes, op slechts enkele minuten van de  Canggu en Echo stranden, die bekend zijn vanwege de surfgolven en de prachtige zonsondergangen. Daarnaast is er de Laki Uma Villa speciaal voor mannelijke homoseksuelen. Het complex (kleding optioneel) werd geopend in 2002 en richt zich volledig op mannelijke gays vanaf 21 jaar. Vrouwen en kinderen zijn niet toegestaan. Er zijn echter slechts vier kamers te huur en aangezien het inmiddels erg populair is, adviseer ik u tijdig te reserveren. Een ander populaire villa en alleen toegankelijk voor de mannelijk gay naturist (kleding optioneel) is Villa Layang Bulan. Het resort heeft heeft eigen kamers ,bedden in een slaapzaal, massageruimtes en een prachtige Balinese tuin met zwembad. Op slechts vijf minuten lopen zijn diverse goedkope restaurants en is het gay strand dichtbij. De homo bars van Seminyak bereikt u al wandelend in zo'n 30 minuten. De enigste gay sauna op Bali ligt slecht op 10 minuten rijden van het complex. Regelmatig worden er thema feesten gehouden. Voor nadere beschrijvingen verwijs ik u naar de eigen pagina's van de diverse resorts.