Naturistencamping Kroatië

Kroatië was het eerste Europese land dat zijn deuren openen voor naturisten, inmiddels kunt u zo'n 20 naturistencampings vinden langs de kust van Kroatië. Volgens een schatting zwemt zelfs 15% van het totaal aantal toeristen naakt in Kroatië en een vijfde van hen komen naar Kroatië wegens de naturisme mogelijkheden en de naturisme vriendelijke Kroatische stranden.
Naturisme is een manier van leven, met zorg voor het lichaam, waarbij sport en een gezond leven vaak een grote rol spelen.  Kroatië is het derde land in Europa qua capaciteit van het aantal naturistencampings en Koversada is de eerste commerciële naturistencamping in Europa.
Er zijn drie soorten naturistencampings in Kroatië: een naturisten camping, met naaktstranden en uitsluitend voor naturisten, een gemengde camping met aparte zones, voor naturisten en kampeerders die het liever bedekt houden en een textiel camping met een apart naaktstrand.Op zo'n laatste camping kunt u dus naakt zwemmen en zonnen, maar vinden overige activiteiten gekleed plaats.
Hieronder vindt u een opsomming van de naturistencampings in Kroatië: 
Naturist Camping Bunculuka
Naturist Camping CampingIN Kanegra FKK Umag
Naturist Camping Istra
Camping Kažela
Camping Kovačine
Camping Naturist park Koversada
Camping Polari
Naturist Resort Solaris
Camping Straško
Naturist Camping Ulika
Naturist Camping Valalta
Naturist Camping Baldarin
Camping Colone
Naturist Camping Konobe
Naturist Camping Nudist
Camping San Polo
Naturistencamping Sovinje
Camping Kosirina
Mini-camping Tramontana