Naaktstranden Griekenland

Griekenland is een land dat bijna elke reiziger aanspreekt, van de torenhoge kliffen aan zee tot de bijna ontelbare ongerepte stranden. Het is ook favoriet bij naturisten die zich vrij willen voelen om te zonnebaden en naakt te zwemmen.

Griekenland heeft eigenlijk te veel naaktstranden om te tellen, waarbij reizigers weten dat als ze die ervaring willen, ze nooit te ver weg zijn van een naaktstrand waar dan ook in het land.

Het is geen ongewoon gezicht voor vrouwen om topless te zonnebaden, zelfs op conventionele stranden in Griekenland, wat symbolisch is voor de vrijgevochten aard van het land. Hier hebben we enkele van de beste plekken voor naaktzwemmen en zonnen in het hele land verzameld.

Kaap Sounio

Gelegen net onder de prachtige tempel van Poseidon op Kaap Sounio, op slechts een klein eindje rijden van het centrum van Athene, is het naturistengedeelte van Kape Sounio Beach mogelijk een van de meest pittoreske naaktstranden in de buurt van de hoofdstad.

Kape Beach is een prachtig strand met een strandbar vlak bij de tempel. Bezoekers kunnen het strand, waar kleding verplicht is bereiken door een trap af te dalen en naar de strandbars en andere etablissementen aan de linkerkant te gaan. Aan de rechterkant is een speciaal gedeelte waar zwemkleding optioneel is. Het prachtige strand herbergt kristalhelder water en wordt vaak vergeleken met een Grieks eiland. Hoewel dit strand ooit een goed bewaard geheim was, is het nu ontdekt door zowel Grieken als toeristen en kan het populair zijn tijdens de zomermaanden.

Vlychada-strand, Santorini

Vlychada Beach staat bekend om zijn unieke, maanachtige landschap en zwart zand en is een geliefde bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking die op zoek zijn naar een duik op Santorini zonder de drukte.

Zoals veel naaktstranden in Griekenland, is een lang stuk van het strand de thuisbasis van geklede zwemmers en strandbars, maar als je voorbij de drukte gaat, bereik je een deel van het strand dat kleding optioneel is en populair is bij naturisten.

Het zwarte zand, gecreëerd door vulkanische as van het eiland, evenals de imposante witte kliffen, maken Vlychada Beach tot een werkelijk adembenemende locatie op Santorini. Bovendien is het niet zo druk als op andere stranden op het eiland, dat bekend staat als een populaire toeristische bestemming.

Plaka-strand, Naxos

Deze plek, gelegen op het prachtige eiland Naxos, heeft de onderscheiding gekregen dat het algemeen wordt beschouwd als een van de beste naaktstranden om te zwemmen en zonnebaden in Griekenland.

Het prachtige, witte zand in combinatie met turquoise wateren maken Plaka tot een idyllische ontsnapping aan de rest van de wereld. Het naaktstrandgedeelte van het lange stuk is te vinden aan de zuidkant van de kust.

Glyfada-strand, Corfu

Dit naaktstrand is enorm populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Gevonden aan de westkant van het eiland Corfu, de roem van deze plek is het zachte zand dat langs de kust loopt en een welkom contrast vormt met de gebruikelijke kiezelstranden van Corfu.

Dit strand is over het algemeen erg druk en gezinsgericht, en delen ervan zijn uitgerust met voorzieningen zoals strandstoelen, watersporten en verfrissingen.

Rode Strand, Kreta

Red Beach, een van de naaktstranden in Griekenland die in de jaren zestig en zeventig fungeerde als een mekka voor hippies, heeft die traditie tot op de dag van vandaag voortgezet. Het is te vinden in de buurt van Matala Beach op het eiland Kreta en wordt daarom vaak Matala Red Beach genoemd, ondanks dat het twee verschillende gebieden zijn.

Het prachtige roodachtige zand van deze afgelegen kustlijn zorgt ervoor dat het zich onderscheidt van andere naaktstranden. Het heeft het gevoel een geheim stukje paradijs te zijn, want het ligt op 20 minuten lopen van zo ongeveer alles, en is zeker een bezoek waard!


Paradise Beach, Mykonos

Het naaktstrand Paradise is een heerlijke plek om te loungen op het eiland Mykonos, Griekenland. Het strand is verbluffend mooi en natuurlijk biedt het genoeg nachtleven en speciale evenementen om iedereen bezig te houden!

Honden zijn toegestaan ​​op dit strand en gasten kunnen van strandbar naar strandbar springen op dit lange stuk prachtige zand.

Agios Ioannis Naaktstrand, Gavdos

Gavdos, een klein eiland net ten zuiden van Kreta, is al lang een favoriete zomerbestemming voor Boheemse reizigers die willen kamperen in de natuur en weg willen van de drukte.

Agios Ioannis, het beroemdste strand van het eiland, is een prachtig stuk goudkleurig zand en helder water waar zowel geklede als naakte zwemmers komen.

In de zomer kamperen veel mensen ook op het strand.

Er zijn geen stoelen of parasols op het strand, en hoewel er geen bars of restaurants op het strand zelf zijn, zijn er een paar op loopafstand.

Agiofarago-strand, Kreta

Dit Griekse naaktstrand is moeilijk te bereiken maar de moeite waard. Gevonden aan de voet van de Agiofarago-kloof op Kreta, degenen die het willen bezoeken, moeten wat werk doen om het te bereiken.

Dit strand biedt echter geweldige beloningen voor degenen die de trektocht maken, want het heeft oogverblindend blauw water en is geweldig om te zwemmen. De nabijgelegen kliffen zijn ook perfect om te verkennen, waardoor dit strand geschikt is voor alle verschillende soorten avonturiers.

Het is duidelijk dat Griekenland wereldberoemd is om zijn naaktstranden, en dit is geen verrassing gezien de bijna eindeloze reeks stranden van alle soorten. Voor degenen die geïnteresseerd zijn, heeft het land een overvloed aan opties, waardoor het perfect is voor een meer "natuurlijke" vakantie!