Naturisme La Gomera

Naturisme op La Gomera is anders dan alle andere naturisme bestemmingen aan de Middellandse Zee.
La Gomera is één van de kleine Canarische eilanden, gelegen op ongeveer 30 km ten westen van Tenerife en ongeveer 350 kilometer van het Afrikaanse vasteland. De hoogste piek Garajonay, stijgt met 1.487 meter boven het bijna cirkelvormige eiland. La Gomera heeft veel van zijn oorspronkelijke karakter behouden. Veel hippies hadden hier in de jaren zeventig hun bloemrijke tijd. Vandaag is het eiland La Gomera met het kale rotsachtige landschap een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Zoals hierboven reeds genoemd is la Gomera ook een bijzondere naturisten bestemming.

De belangrijkste naaktstranden zijn:

  • Playa de Ávalo: 350 meter lang en 30 meter breed (zand en grind), matige golven. U kunt het Ávalo strand te voet of met de auto bereiken.  Als u niet beschikt over een eigen auto, adviseer ik u om gebruik te maken van de lokale intercity bus lijn. Het is erg handig in de zomer!. Voor dit strand kunt u het beste overnachten in San Sebastián de la Gomera. In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan de mooiste palmbomen van het eiland.
  • Playa de La Guancha: 500 meter lang en 70 meter breed (zand en grind), kalme golven. Het vervoer naar La Guancha is geen gemakkelijke taak, ook het wandelpad is moeilijk te vinden. De boot wordt het meest gebruikt om het strand te bereiken. U kunt ook voor dit strand het beste overnachten in San Sebastián de la Gomera. Een paar kilometer van het strand  La Guancha vindt u het natuur monument Barranco del Cabrito, een beschermd natuurgebied van uitzonderlijke schoonheid. U heeft een prachtig uitzicht op het naburige eiland Tenerife en de sfeer is uniek.
  • Playa de El Inglés: 400 meter lang en 40 meter breed (zwarte zand, rotsachtig), de golven zijn matig. Het strand is gemakkelijk bereikbaar te voet of met de auto. Er is een parkeerplaats aanwezig. Voor dit strand kunt u het beste overnachten in Valle Gran Rey. Playa del Ingles staat bekend om zijn rust en uitzonderlijke zwart zand. Hier kunt u genieten van de omgeving en elkaar, zelfs de zon op het zwarte zand is een zegen. Een ideale plaats voor diegenen die nieuw zijn in de wereld van het naturisme.