Naturisme Santa Catarina, Brazilië

De staat Santa Catarina in het zuiden van Brazilië kent drie naaktstranden. Trek echter niet maar zo willekeurig uw badkleding uit in Santa Catarina.Op slechts drie stranden wordt naaktheid toegestaan, maar u moet  zich aan een aantal regels houden voordat u zich uitkleedt.

Praia do Pinho, Praia da Galheta en Praia de Pedras Altas, zijn de stranden waar u naadloos bruin kunt worden. Op de website van de Braziliaanse naturisten federatie staan de regels, die natuurlijk voor een ieder vanzelfsprekend zouden moeten zijn. Volgens de federatie is naturisme een manier van leven van degenen die van plan zijn in harmonie met de natuur te leven. De praktijk gebeurt in een groep en wederzijds respect en zorg voor het milieu zijn fundamenteel.

Praia do Pinho ligt in de badplaats Camboriú en wordt beschouwd als het eerste strand gewijd aan naturisme in Brazilië. Het heeft beperkte toegang, maar aan de uiteinden van het strand is naaktheid optioneel.  Het is eveneens verdeeld tussen alleenstaanden en gezinnen,omin het gebied te verblijven moet u naturistenpaspoort hebben, uitgegeven door de Braziliaanse Federatie van Naturisme.

Waar vindt u Praia do Pinho ?.
In de badplaats Camboriú, 80 km van Florianópolis. Het water is schoon en er zijn natuurlijke baden tussen de rotsen.

Om het strand Praia da Galheta te bereiken moet u ongeveer 15 minuten lopen, naaktheid is optioneel. Het strand kent weinig faciliteiten en wordt vooral vanwege de gunstige condities bezocht door surfers. De Galheta staat bekend als het enige naaktstrand (optioneel) in de regio Florianópolis.
Het strand ligt op zo'n 17 km van het centrum van Florianópolis. U heeft toegang tot het strand via Praia Mole en een rotspad (15 minuten lopen).

Praia de Pedras Altas, ook dit strand is verdeeld in een sector voor individuen en een sector voor stelletjes en families. Naakt is hier verplicht. De zee is kalm, zonder golven, ideaal voor kinderen. U heeft er de mogelijkheid om te overnachten in een pousada, er is een camping en snackbar. Het strand bevindt zich op 30 km van het centrum van Florianópolis en 20 km van de gemeente Palhoça.