Naturistencampings in Europa

Veel kampeerders beschouwen hun vakantievorm als een bevrijding van de alledaagse beperkingen. Naakt kamperen kan dat gevoel overtreffen. Ik stel u voor aan een aantal top naturistencampings in Frankrijk, Hongarije en Kroatië. Europa is waarschijnlijk het enige continent, waar het naturisme zo is gecultiveerd. Voor nudisten en naturisten zijn er enkele naturistencampings in Frankrijk en ook in Kroatië, waar naakt kamperen eerder een traditie is. Hieronder vindt u een aantal top naturistencampings.


  • CHM Montalivet in Frankrijk aan de Atlantische Oceaan (Frankrijk). Deze camping nodigt u uit om te zwemmen en te zonnebaden op het twee kilometer lange naaktstrand aan de Atlantische Oceaan. De camping biedt ook een ruim zwemgedeelte met een rustig zwembad en een peuterbad, een speeltuin met glijbanen en activiteiten zoals aqua-aerobics en duikcursussen. De zwembaden worden van half juni tot half september verwarmd en bewaakt. Er is iets voor elke leeftijdsgroep: van beachvolleybal tot tennis, voetbal en fitness tot een kinderclub (in de zomer), een surfschool en zwemlessen. Er zijn verwarmde sanitaire voorzieningen met een invalidencabine, een aan -en afvoer service van campers. Er zijn winkels, een bar en een restaurant, evenals een ontbijtservice. Locatie: 46 Avenue de l'Europe, F-33930 Vendays Montalivet.
  • Camping La Grande Cosse aan de Middellandse Zee (Frankrijk). Deze camping ligt in aan een beschermd en ongerept strand. Terwijl de kinderen zich vermaken in het kinderbad, kunt u zwemmen in het verwarmde zwembad of trainen in de sportzaal.Strandvoetbal, windsurfen, volleybal of zelfs een strandwandeling behoren tot de mogelijkheden. Ruimte voor balsporten biedt het multisportveld. Kinderen ontmoeten elkaar in de speeltuin. U kunt mountainbikes en fietsen huren en er zijn ook kluisjes aanwezig. Tot de faciliteiten behoren o.a. verwarmde sanitaire voorzieningen en een cabine voor minder validen. Wifi werkt op sommige plaatsen. Er is een restaurant en een snackbar. De aan- en afvoer van campers is gegarandeerd. Strand, zon, wijngaarden moeten worden genoten, zelfs als de temperaturen buiten het seizoen fris kunnen zijn. Locatie: Sainte-Pierre-la-Mer, F-11560 Fleury d'Aude.
  • Naturistencamping Messidor in de Provence (Frankrijk). De camping in de Provence is omgeven door prachtige dennenbossen. Kleine gasten houden van het peuterbad. De volwassenen brengen ontspannende uren door bij het zwembad, op de tennisbanen en op de bowlingbaan. Als het warm genoeg is, kunt u ook baden in een nabijgelegen beek. Vissen is toegestaan ​​in twee wateren. Verse baguettes zijn beschikbaar op bestelling, evenals een ontbijtservice. De havenstad Marseille ligt op slechts 50 kilometer afstand. Een bezoek aan de markt van Aix-en-Provence is zeker de moeite waard. Locatie: Camping Messidor, 70 montée du chateau d'eau, F-13610 Le Puy Ste Réparade.
  • Camping & Resort Kazela in Kroatië. Dit grote complex biedt uitzicht op de baai van Medulin en ligt direct aan zee. kinderen kunnen genieten van de waterspeeltuin, het kinderbad, de spelletjes in de miniclub en de trampoline. Een animatieprogramma met aerobics en fitness houdt ouders bezig. Tot de watersportmogelijkheden behoren kitesurfen, surfen, duiken en jetskiën. In de omgeving zijn sportvelden voor balspelen en een atletiekbaan. De restaurants bieden een ruime keuze, daarnaast is er ook nog een café, een strandbar, een supermarkt en een souvenirwinkel. Boten en kano's kunnen ter plaatse worden gehuurd, om de eilanden te verkennen. Locatie: Kapovica 350, HR-52203 Medulin.
  • Camping Levendula in Hongarije. De familiecamping aan het meer is een uitnodiging voor vissers en rustzoekers. Aan de kust kunt u beachvolleyballen, het grotere gebied is gemakkelijk te ontdekken met de fiets. Kinderen kunnen genieten in een grote speeltuin met trampoline en animatie in de zomer. In de clubruimte met tv of in de sauna kunnen zelfs bewolkte dagen worden overbrugd. Faciliteiten zijn onder meer kindvriendelijke sanitaire voorzieningen en een cabine voor gehandicapten. Kluisjes en fietsen kunnen worden gehuurd. Draadloos internet is overal beschikbaar. De barbecue is toegestaan ​​op de staanplaatsen. Een pizzeria en restaurant zorgen voor de inwendige mens. In de omgeving kunt u gaan paardrijden en genieten van een 18-holes golfbaan. Het kuuroord Héviz ligt op slechts 45 kilometer afstand. Locatie: Hokuli u. 25, HU-8243 Balatonakali.