Naturisme Ravenna Italië

Niet iedereen weet dat er in Ravenna, en precies direct ten zuiden van Lido di Dante, misschien wel een van de mooiste stranden van de hele Riviera Romagnola ligt: het strand van de Bassona.

Het is een betoverende plek, bijna geheel verstoken van toeristische infrastructuur, waar het blauw van de Adriatische Zee zich mengt met de warme kleuren van het historische dennenbos van Classe, een van de groene longen van Ravenna.

In het midden strekt zich een zachte afwisseling van gouden zandduinen uit, beschermd door het natuurreservaat van de Foce del Bevano, waardoor deze plek een van de mooiste aan dit deel van de kust is.

Vanwege zijn gereserveerde en afgelegen natuur is dit strand al decennia lang een favoriete bestemming voor liefhebbers van naturisme. Hier is het in feite mogelijk om je kleren uit te doen, in alle rust en ervaar de omgeving "zonder grenzen en beperkingen". 

Na jaren van gebrek aan formele erkenning, is het naturistenstrand inmiddels officieel erkend door de gemeente Ravenna, die een specifieke verordening heeft uitgevaardigd die de toegang en het gedrag regelt.

Er is een soort 'scherm' geïntroduceerd dat het begin markeert, er zijn twee reddingstorens geplaatst voor de bewaking en bescherming van zwemmers en de nabijgelegen camping heeft zijn badkamers ter beschikking gesteld van alle gebruikers van het gebied.

Op deze manier heeft Emilia-Romagna nu ook een eigen strand voor naturistenbeoefening, uiteraard altijd in volledige overeenstemming met de regels die ik hieronder vermeld, en in de specifieke verordening:

Het beoefenen van naturisme is alleen toegestaan ​​in de gemarkeerde gebieden;

Toegang tot het strand is alleen toegestaan ​​via het strand of de smalle paden van het dennenbos. Het is verboden het kustduin te bezetten, te vertrappen en te lopen;

Elke vorm van kamperen met parasols of andere tijdelijke constructies in het gebied dat specifiek is aangeduid als AREA 2 is verboden; Het is verboden om elk type afval achter te laten op het strand of in het dennenbos.

Hoe bereikt u het strand van Bassona?

Nadat u het centrum van Ravenna heeft verlaten en in Ponte Nuovo aankomt, bij de Antico Porto di Classe, neemt u de Via Marabina richting Lido di Dante. Het strandgedeelte van Bassona strekt zich uit naar het zuiden, tot aan de monding van de rivier Bevano.